schetsen op de naaimachine

Wanneer je, net als ik, veel tekent op papier kun je dat ook op de naaimachine. Het is in het begin misschien even wennen maar het is heel leuk om te doen.
Deze libelle heb ik uit een boekje van Helen Godden.
De grove lijnen van de libelle heb ik wel eerst op de stof getekend om een houvast te hebben voor de verhoudingen maar ik vul alles zelf in met zentangle achtige ‘kriebeltjes’. Het effect is zo leuk dat het heel verslavend werkt. En hoe vaker ik het doe hoe makkelijker het gaat en hoe meer ik vertrouwd raakt met m’n naaimachine.

Ik zou zeggen probeer het eens. Er zijn veel boeken en boekjes met kleurplaten voor volwassenen en dat is een grote inspiratiebron als je dit wilt gaan doen. Dan heb je een stukje lichte stof nodig. Ik heb wit gebruikt maar een zwarte achtergrond kan ook heel goed. Verder een stukje vulling en een achterkant. Trek de tekening over met behulp van een lichtbakje of tegen het raam of de stof is doorschijnend genoeg dat je het zo over kunt trekken. Ik heb hiervoor een frixiepen gebruikt.
Maak een sandwich en strijk deze. Ook al heb je geen plakbare vulling. Het blijft wel een poosje ‘plakken’.
Begin altijd in het midden te stikken. En wees niet bang. Als een lijntje niet zo goed gaat ga je er nog een keer overheen.
Wil je meer weten over machinaal quilten, kijk eens bij Wilma Karels naar de workshops die ik geef in het najaar.

Een fijne dag!
Sandra

Quilt rijgen

 

Laura had weer een top af en dan komt het quilten. Heel leuk maar er moet dan wel eerst geregen worden. En tja dat zat er even niet in dus vroeg ze of ik dat wilde doen.
Geen probleem. Vandaag de quilt gespannen en hem geregen.

Nu kan ze quilten!

 

Hartelijke groet,
Sandra

Naaldenboek(je) voor mijn naaimachine naalden.

Het is niet altijd opgeruimd op mijn werktafel en de doosjes met naalden lagen overal. En als er dan een naald brak zocht ik me een slag in de rondte om het goeie naalden doosje te vinden. Want ik heb er verschillende: voor gewoon naaiwerk  maar ook voor jeansgaren, metallic garen, borduurgaren, quilten en veel meer.
Maar ik heb de oplossing gevonden!!

Een heus naaldenboek (je). Van lapjes die ik nog over had van een ander project heb ik stroken gesneden en deze aan elkaar gezet. Toen wat doorgestikt en blommetjes erop geappliceerd. Niet mijn mooiste blommetjes maar toch….

 

Ik heb van de klep de hoeken afgerond. Hoekjes gaan bij mij altijd krom staan en rond vind ik ook wel heel mooi! Dus zo ziet de buitenkant eruit. Klitteband als sluiting.

 

De binnenkant ziet er zo uit. 4 rijen met vakjes waar ik al mijn naaldendoosjes in kan doen. Nu begrijp je waarschijnlijk wel waarom ik dit naaldenboek(je) nodig heb. Al die doosjes lagen los en dan is het lang zoeken naar de goeie.
Eén vakje heeft een blommetje. Een naald uit dit doosje zit in mijn machine. Ik wissel de doosjes als ik er een andere naald instop.

 

Ja echt! ik ben er heel blij mee!
Groetjes Sandra

Schetsjes

Om maar gelijk te beginnen met een project waar ik al een paar weken mee bezig ben. Dat gebeurd tussendoor want er zijn meer dingen die mijn aandacht vragen 🙂  ik wil een quilt maken die ik quilt op de longarm. Ik had een leuk blok gevonden van  ong 25 x 25 cm. Dit blok heb ik vergroot naar 1 x 1 mtr. Randjes erom dan is het een leuk quiltje.

Nu het quiltwerk. Daarvoor teken ik eerst de patroontjes op papier. Voordeel is dat wanneer ik een foutje maak ik alleen maar hoef te gummen of overnieuw kan beginnen. En ik kan gelijk kijken of het idee wat ik in mijn hoofd heb ook zo leuk wordt als ik dacht. Maar soms worden er meerdere leuk en moet ik kiezen 🙂

 

Ik heb nog even tijd. Eerst de quiltpatroontjes voor de andere blokjes maar eens tekenen

Hartelijke groet, Sandra

Een nieuw begin…

Welkom op mijn blog!

Een aantal jaren heb ik een blog en een website gehad maar door omstandigheden heb ik het laatste jaar weinig gepost. Nu kriebelt het weer en begin ik met een nieuwe start. Ik wil meer laten zien van wat ik doe! Ik hoop dat ik je kan inspireren! Heb je vragen ? Stel ze gerust.

Hartelijk groet, Sandra