schetsen op de naaimachine

Wanneer je, net als ik, veel tekent op papier kun je dat ook op de naaimachine. Het is in het begin misschien even wennen maar het is heel leuk om te doen.
Deze libelle heb ik uit een boekje van Helen Godden.
De grove lijnen van de libelle heb ik wel eerst op de stof getekend om een houvast te hebben voor de verhoudingen maar ik vul alles zelf in met zentangle achtige ‘kriebeltjes’. Het effect is zo leuk dat het heel verslavend werkt. En hoe vaker ik het doe hoe makkelijker het gaat en hoe meer ik vertrouwd raakt met m’n naaimachine.

Ik zou zeggen probeer het eens. Er zijn veel boeken en boekjes met kleurplaten voor volwassenen en dat is een grote inspiratiebron als je dit wilt gaan doen. Dan heb je een stukje lichte stof nodig. Ik heb wit gebruikt maar een zwarte achtergrond kan ook heel goed. Verder een stukje vulling en een achterkant. Trek de tekening over met behulp van een lichtbakje of tegen het raam of de stof is doorschijnend genoeg dat je het zo over kunt trekken. Ik heb hiervoor een frixiepen gebruikt.
Maak een sandwich en strijk deze. Ook al heb je geen plakbare vulling. Het blijft wel een poosje ‘plakken’.
Begin altijd in het midden te stikken. En wees niet bang. Als een lijntje niet zo goed gaat ga je er nog een keer overheen.
Wil je meer weten over machinaal quilten, kijk eens bij Wilma Karels naar de workshops die ik geef in het najaar.

Een fijne dag!
Sandra