Liefde is… schetsen op de naaimachine

De plaatjes van LIEFDE IS… vind ik zooo leuk! Daarom eens geprobeerd om er een te schetsen op de naaimachine. Ik heb dit plaatje vergroot tot A4 en bijna alle lijnen overgetrokken op een lapje opgebleekt katoen. Ik heb het lapje verstevigd met vlieseline dan komen de steken wat mooier over. Het haar van HEM Heb ik met zwarte stof en vliesofix geappliceerd evenals de boomstronk. Ik dacht niet dat ik dat zwart zou kunnen maken met garen.

Toen kwam het leuke werk! Het borduren. Met het ondertransport naar beneden en een quiltvoetje ben ik uit de vrije hand gaan borduren. En dat is zo leuk want je ziet de afbeelding steeds duidelijker worden. Het viel me heel erg mee.De puntjes van de letters en van HAAR 🙂 heb ik met een Frans knoopje gedaan.
Zeker voor nog een keer!

Zo is hij uiteindelijk geworden.
Ik heb hem niet helemaal ‘dood’ gequilt want daar houd ik niet zo van…
En hij past precies in dit leuke kastje!

hartelijke groet,
Sandra

Scones met jam en slagroom

Gisteren weer heerlijk gebakken!
Ik had zin in scones. Alles bij elkaar gezocht, m’n schoondochter gebeld of ze er nog iets in had als krenten of rozijnen maar ze kwam helpen en bracht heerlijke dadels mee. Die hebben we in kleine stukjes gesneden en door het deeg gedaan!

Het is een makkelijk recept maar je moet het wel met liefde en gevoel maken want dan zijn ze het lekkerst!!

Wat heb je nodig:
450g zelfrijzend bakmeel
theelepel zout
80 gr fijne kristal suiker
80 gr boter op kamertemperatuur
2 eieren
en melk om alles te binden
Evt een grote handvol rozijnen, dadels of gemengde noten om de scones te vullen
clotted cream en anders gewoon slagroom
aardbeienjam

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Lees eerst even het hele recept
Zeef het zelfrijzend bakmeel en het zout in een kom. Voeg de suiker toe.
Voeg dan de boter toe en kneed deze door het bakmeel en de suiker tot het net fijne broodkruimels lijken. Het moet een beetje ‘zanderig’ aanvoelen. Je krijgt zo ook lucht in je deeg. Doe dit met geduld dan krijg je het beste resultaat.
Nu kun je de rozijnen of wat je erin wilt hebben toevoegen en het even vermengen.
Voeg nu de eieren erdoor. Doe dit met een vork. Je zult merken dat het een wat droge massa wordt. Je kunt nu melk toevoegen om er een mooi deeg van te maken. Niet te veel. Iedere keer een beetje totdat je een mooi deeg krijgt wat niet meer aan je handen plakt. Kneed niet te lang en ook niet te stevig. Gewoon rustig en met beleid. Maak er een bol van. Leg deze bol op een met bloem bestoven aanrecht en druk hem iets uit. Maak er een plak van die ong 3.5 cm dik is.
Leg vast een bakplaat klaar die je bekleed met een vel bakpapier. Neem je scone snijder (kan ook een glas zijn) en snij zoveel scones uit als je kunt en leg de scones niet al te dicht bij elkaar op de plaat. Van het deeg dat over is maak je weer een dikke plak en snij opnieuw scones uit. Hopelijk gaan ze allemaal op één bakplaat anders moet je twee keer bakken. (Twee bakplaten in de oven zorgt er wel voor dat de bovenste toch wat bruiner worden dan de onderste.)
Neem wat melk en smeer de scones daarmee in.
Zet het bakblik in de voorverwarmde oven en bak ze 12 tot 15 minuten. Kijk iedere keer even door het glas hoe ze eruit zien. Dat hoeft niet echt want er komt een heerlijke geur uit de oven en dan zijn ze al bijna klaar.
Neem de scones uit de oven, laat ze even iets afkoelen.
klop de slagroom.
Serveer de scones met de slagroom en aardbeienjam
Heerlijk met een grote pot thee.
Snij de scones open bedek ze met slagroom en aardbeienjam en ik zeg:
Eet Smakelijk!

Hartelijk groet, Sandra