Kraamkadootje in crazy patchwork

Een paar weken geleden kwam Janneke met het idee om een quiltje te maken als kraamkadootje met een liniaal met 5 kanten. Daarom heen zouden dan stroken komen  en zou er een crazypatchworkpatroon ontstaan.  Ze ging ermee aan de slag, gebruikte vrolijke uiltjes voor het hart, reststoffen voor de stroken en wat gekochte lapjes en zie hieronder het resultaat! Vrolijk toch!

Hier ligt hij op de longarm om te quilten. Je kunt zo wel mooi de blokken zien. De stroken worden langs het middenstuk genaaid, opengevouwen en dan pas op breedte gesneden. Sommige gekleurde stroken waren zo aanwezig dat Janneke ze verkleind heeft om ze minder te laten opvallen.
Het is vrij werk maar als je daar een beetje open voor staat onstaan de mooiste patronen. Sashing erlangs maakt het nog meer af!

Er komt een mooi quiltpatroon overheen met hartjes en krullen.

Dit is de voorkant….

En hier de achterkant….
En zo ontstaat een vrolijk kinderquiltje. Gauw klaar en daardoor heerlijk om aan te werken. Heb je weinig tijd om iets te maken dan is dit zeker een optie. Desnoods kun je hem knopen in plaats van quilten om nog sneller klaar te zijn.
Wil je meer weten over deze techniek? Je kunt me altijd even mailen voor meer uitleg.
info@sandraskeus.nl

Hartelijke groet,
Sandra