Kinderquiltje

Ria kwam bij me met een kinderquiltje wat ze al een tijdje geleden gemaakt had. Leuke felle kleuren en grappige paneltjes. Of ik hem wilde quilten. Natuurlijk!

Een overall patroon vond ik niet mooi dus heb ik gekeken of er leuke figuurtjes in de paneltjes zaten. Het leeuwenkopje vond ik het meest geschikt.

Dat kopje heb ik met een lichtbak overgetrokken ingescand en in een word documentje gezet. Daar kon ik het groter of kleiner maken.

De goeie maat weer uitgeprint en op de groene vlakken overgetrokken met een frixiepen. Dat kan ik er later weer uitstrijken. Let wel op! als je lijnen op iets donkere stof tekent en je strijkt ze weg, blijft er een wit lijntje over. Misschien allemaal veel werk maar ik wilde er een mooi geheel van maken.

Op de longarm het quiltje geregen en vervolgens op de gewone naaimachine gequilt.

Zo ontdekte ik ook dat hier een klein rijgpatroontje beter was als een grote. Nu bleef de vulling onder de naaimachine gewoon op zijn plek.

Eerst de paneltjes van quiltwerk voorzien. Niet te veel maar dat het toch vastzit en iets diepte geeft. Het garen is gemêleerd groen. Dat geeft net even dat extra!

Daarna de leeuwenkopjes op de groene vlakken. Heel precies  over de rode lijnen gestikt. Dan zie je later geen wit lijntje meer lopen. Dat ging prima!

Tussen de blokken verticaal heb ik een soort van slingertje gemaakt iets wat niet zo opvalt want de paneltjes en de groene blokken zijn de blikvangers.

Horizontaal een lijntje met blaadjes.

Op de bredere rand aan de buitenkant vond ik het leuk om een slang te quilten. daar heb ik wel even voor moeten tekenen om dat goed voor elkaar te krijgen. Dit slangetje zit ook in de paneltjes en komt zo mooi terug.

Nu alles gequilt is kunnen de rijgdraden eruit. Hij wordt steeds leuker!

Het leeuwtje heeft nog wel oogjes nodig maar die heb ik met een frans knoopje met de hand erop gezet.

Ik heb er met heel veel plezier aan gewerkt en ligt nu te wachten tot hij opgehaald wordt.

En hier nog een foto dat hij helemaal af is! Echt een plaatje.

Een fijne dag!
Groetjes Sandra

 

prachtige bloemen

Voor Ria mocht ik deze mooie quilt doorquilten. Het middenstuk is geappliceerd op de achtergrond. Door die donkere achtergrond komen de bloemen nog meer uit!

Het quiltpatroon heet happy times….


en geeft een heel mooi resultaat!

Dit is de achterkant.


Wil je ook een top die er al ligt doorgequilt hebben? neem dan eens contact met me op. Wie weet wat ik voor je kan doen!

Hartelijke groet,
Sandra