Dino’s

Er werd door een enthousiaste quilter een top gebracht. Of ik die wilde quilten voor haar zoontje. Die was gauw jarig en het was een verjaardagskado.

Bij het uitpakken zag ik dat het een hele leuke vrolijke quilt was met allemaal dino’s. Ik had hier niet 1,2,3, een leuk pantograph patroon voor en bedacht dat ik hem zelf wel zou tekenen.

Ik heb één van de dino’s met behulp van een lichtbak overgetrokken op papier en op de computer gedigitaliseerd en vergroot en er een panto van gemaakt.

En zo is het op de quilt te zien
Nu is de quilt dus ook nog doorgequilt met zijn favoriete dier.
De quilt is inmiddels af en ook al heel veel gebruikt.
(De foto’s zijn verschillend van kleur maar gemaakt op verschillende locaties gefotografeerd en met een ander fototoestel.)
De ontvanger is er niet minder blij om 🙂 🙂
“Heeft mama gemaakt!”
Een hartelijke groet,
Sandra

 

 

Herinneringsquilt

Het begon met een stapel overhemden die ik van iemand kreeg. Ik mocht de overhemden houden om er een mooie quilt van te maken.
Ik had al eerder een mal gekocht in de vorm van een grote vingerhoed en wilde deze gaan gebruiken

Het waren allemaal overhemden die qua kleur mooi bij elkaar pasten. En ik bedacht dat met rode sashings ertussen het wel heel mooi zou worden.


Hier ben ik bezig om de top laag in elkaar te zetten. Dat ging heel makkelijk omdat ik alles van te voren op maat gesneden had. En m’n oude Berninaatje doet het nog prima!

Van de voorkant had ik nog zoveel materiaal over dat ik dat gebruikt heb voor de achterkant. Het patroon wat ik gebruikt heb is de disappearing ninepatch. Eerst begonnen met 12 ninepatch blokken met een rood blok in het midden.

Daarna de blokken in vieren gesneden en verschoven. Dan krijg je een heel ander patroon. Deze weer aan elkaar gezet.

Eigenlijk heeft de quilt zo twee A kanten. 

Het is misschien niet goed te zien maar ik heb een all over patroon gequilt dat heet ‘Happy Times’. één van mijn favorieten.En zo ziet de ene kant eruit…

 
En dit is de andere kant..
hartelijke groet,
Sandra