Workshop machinaal quilten met linialen

Al een tijdje werk ik met de quiltlinialen van Westalee. De linialen zijn ontworpen door Leonie West. Een Australische dame die heel veel verschillende linialen heeft ontworpen voor mooie strakke patronen op een quilt. Wat een openbaring!
Ik ben begonnen met de basisset en wat kun je daar al veel verschillende patroontjes mee maken. En echt! helemaal niet moeilijk. Je hebt heel snel resultaat en het is zooo leuk om te doen!! En het werkt zo inspirerend! Na elk blok zie je meer mogelijkheden en wil je gelijk aan de volgende beginnen.

In het najaar geef ik een workshop bij Wilma Karels. Houd haar site in de gaten voor meer info.
Je gaat deze workshop op je eigen naaimachine doen. Wat is er leuker om na de workshop naar huis te gaan en gelijk aan een quiltje te beginnen wat je misschien nog hebt liggen!! Want je krijgt er al heel gauw de handigheid in.

Hartelijke groet,
Sandra

Quilt voor Robin

De wens van mijn zoon was een quilt van al de T-shirts die hij gekocht had op festivals waar hij geweest was. Het waren er veel en samen hebben we een keus gemaakt.
Ik vond het leuk om er een quilt met diepte van te maken en de tegels met een schaduw erachter” was een mooi patroon. Zo kwamen de plaatjes van de T-shirts mooi uit.

Het zijn 16 tegels geworden.

De quilt is 2.30 x 2.30 mtr.


    
Detail van de blokken.

Het quilt patroon werd het logo van Lowlands
van een paar jaar geleden en een meer recente.
Ik heb van het logo een doorlopend quilt patroon gemaakt zodat ik het op de longarm makkelijk kon quilten. In de rand staan de logo’s naast elkaar.

Ook in de achterkant zitten T-shirts die er wel in moesten maar die niet meer op de voorkant konden. Het was nog wel een gedoe om de shirts er zo in de krijgen maar na een hoop gepuzzel en stof (ver)snijden is dat toch gelukt!

Inmiddels ligt de quilt vaak op zijn bed.

Een fijne dag!
Sandra

 

Rijgen voor Hilda

Sinds kort gebruik ik een kleiner rijgpatroon.
Dat werkt veel fijner dan de grote vierkanten. Ook het onder de naaimachine verwerken van de kleine vierkanten is veel prettiger.
Het ziet eruit als allemaal kussentjes.

Hilda was er erg blij mee.
Zo kan ze zelf aan de slag om er een mooi quiltpatroon overheen te quilten.

Tot de volgende keer!
Hartelijke groet, Sandra