Quilt voor Jaap

Er kwam weer een tasje met kleding binnen om een quilt van te maken. Dit keer voor een jongen. Stoere kleding. Ik had al gelijk het idee om er autootjes in te verwerken. De vader van Jaap is automonteur dus die keus was niet zo moeilijk. 

Ik maak soms gebruik van een accuquilt. Dat is een soort apparaat waarmee je vormen uit stof en dus ook kleding kunt “stanzen” dan worden de vormen mooi strak aan de kant. ik beplak de achterkant eerst met vliesofix en daarna door het apparaat. Dan uitknippen en je krijgt hele leuke autootjes.

Al heel gauw waren de blokken klaar.

De autootjes met een festoneersteek vastgezet
Randen erom met nog restantjes en de top is klaar
De achterkant moest ook “iets” hebben. ik noem dat vaak een grapje. zo breekt de effen gele kleur een beetje. De witte auto is uit een rompertje van Tommy Hilfiger gehaald. Dat is dan wel een ‘dure’ auto. maar ja die moest er toch wel echt in komen. Ook het merkje en het labeltje zijn uit het rompertje gehaald en in de quilt verwerkt.
Toen was het quilten aan de beurt. Een gewoon patroon dit keer. Dus geen autootjes ofzo. Dat zou het geheel te druk maken.
Het werd ‘Happy Times’

In de afwerkbies zitten ook nog restantjes kleding. Label erop en klaar!Jaap vond het heerlijk om op de quilt te liggen….

…en te spelen….
Veel plezier met je quilt, Jaap😁
Een fijne dag toegewenst,
Hartelijke groet,
Sandra
Wil je ook zo’n leuk quiltje als herinnering laten maken van de kleding van je kind(je)?
neem dan contact met me op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *