Vlindercakejes met baileys

Deze vlindercakejes zijn snel en makkelijk te maken.

Wat heb je nodig:
100 gr zachte boter
100 gr fijne kristalsuiker
100 gr zelfrijzend bakmeel
2 grote eieren
1 theelepel bakpoeder
Een cupcakevorm voor 12 cakejes
12 papieren cupcakevormpjes

Je begint met het voorverwarmen van de oven. 200 graden traditionele oven of 180 graden hete lucht. Doe de papieren cupcakevormpjes in de grote cupcakevorm.
Doe de boter in een beslagkom en mix deze zacht. Doe vervolgens de suiker erbij en de eieren 1 voor 1 tot ze opgenomen zijn. Dan de gezeefde bloem met de bakpoeder. Klop tot een zacht deeg.
Verdeel het deeg over de 12 vormpjes en zet het bakblik in de oven. Bak 15 tot 20 min en kijk met een satéprikker of ze gaar zijn.

Voor de vulling heb je nodig:
200 / 250 ml slagroom
30 ml Baileys
zakje slagroomversteviger
50 gr poedersuiker of naar smaak

Doe de ingrediënten in een kom en klop tot het bijna stijf is.

Haal de cakejes uit de oven, laat ze afkoelen en snij er een kapje af.. Doe de slagroom in een spuitzak en vul hiermee het gat op en iets erboven. Snij de kapjes in tweeën en steek deze in de slagroom zodat het lijkt of er vlinders op de cakejes zitten.
Als je niet zo van alcohol houd kun je natuurlijk ook de Baileys weglaten.

Geniet ervan!!
Hartelijke groet, Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *