Quilt voor Noa

De moeder van Noa zag dat ik bezig was met een quiltje van kleding en wilde ook wel zo’n mooi quiltje hebben alleen moest ze wel even wennen aan het idee dat de eerste kleertjes kapot geknipt worden. Maar eenmaal aan het idee gewend had ze er vrede mee. Tenslotte, de kleding blijft anders toch liggen en daar wordt het niet mooier van en zal waarschijnlijk ook nooit meer gebruikt worden als Noa zelf evt. kinderen krijgt.
Ze kwam een paar weken later met een boodschappentas vol met kleertjes. Samen hebben we er een ‘bonus’ stof bij gezocht en kon ik aan de slag!

Algauw had ik de eerste blokken gesneden….

….en liet ik haar zien wat er overblijft als ik de blokken aan het maken ben.

Ik vind het leuk om de strikjes, merkjes, kantjes en bandjes ook te gebruiken.

Zo kon ze al een beetje zien hoe het ging worden

Kijk een merkje uit een shirtje heb ik hier tussengestikt

Dit is het label voor de achterkant. Geen datum het zijn de eerste kleertjes van Noa en die weet echt wel hoe oud ze is…:-) 🙂

Ik heb er een patroon met hartjes over gequilt. Die gebruik ik wel vaker en is een zeer geliefd patroon

Zo is de hele quilt geworden aan de voorkant…..( er zitten vlinders op geappliceerd jammer genoeg op de foto niet te zien)

…. ook aan de achterkant zitten vlinders van rompertjes geappliceerd en nog een randje restjes stof van de kleding

Zo, het label zit erop…

Noa was er erg blij mee. Haar reactie was:
Ahhhhh mijn lievelingsdeken
Graag gedaan meisje! ik hoop dat je hem heel lang mag gebruiken.

Hartelijke groet, Sandra
Wil je ook zo’n leuk quiltje als herinnering laten maken van de kleding van je kindje? neem dan contact met me op.

3 gedachten over “Quilt voor Noa

  1. Wat is die leuk geworden!!!!!! Echt een super idee om alle leuke herinneringen van de eerste tijd samen in een quilt te hebben. Even terug gaan in de tijd. Erg leuk en origineel. Heel erg bedankt voor alle tijd en moeite die je in dit project gestoken heb. Sandra is een lieverd, en wil haar en haar quilts zeker bij iedereen aanbevelen!

  2. Wat een prachtige quilt voor Noa. Ik ben met een quilt bezig voor op het eerste grote bed van mijn 2 jarige kleindochter en ben heel benieuwd hoe je dat label hebt gemaakt. Ik zit er namelijk beetje mee te tobben momenteel.

    • Tis wel een hele late reactie en je quilt is waarschijnlijk al af maar ik wilde nog even zeggen dat het label op de borduurmachine is gemaakt. Dan blijven de letters langer goed. Onder de letters lopen een paar lieveheersbeestjes achter elkaar.. Wat een leuke quilt ben je nu aan het maken. Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *