Longarmservice

Longarmservice:

Wanneer u uw quilt machinaal wilt laten door quilten neem dan contact met me op. Samen kijken we naar een mooi patroon, de kleur van het garen, de keuze van de vulling en de achterkant. Daar ga ik dan mee aan de slag.

Ook wanneer u de quilt met de hand gaat doorquilten kunt u hem brengen zodat ik hem voor u kan rijgen (sandwichen) . Dat gaat makkelijker dan dat u dat thuis op de vloer moet doen.

Verderop staan de prijzen aangegeven.

Quilttop aanleveren:

Voor een mooi resultaat is het belangrijk dat u uw quilt goed aanlevert.
Denk daarom even aan het volgende:

  • De quilttop en achterkant moeten recht zijn, gestreken en ontdaan van alle losse draadjes. Het is jammer als je later nog draadjes ziet zitten.
  • Door het quilten “krimpt” de quilt daarom moeten de vulling en achterkant  rondom de top 10 cm groter zijn.
  • Je hoeft de quilt niet van te voren te sandwichen( rijgen)
  • Zorg dat de randen niet bobbelen. dat veroorzaakt plooitjes wat natuurlijk niet mooi is. Hier is een trucje voor. Leg de top op een gladde vloer. Ligt de rand niet vlak en zitten er bobbels in of kun je zien dat de rand er te ruim aanzit? Haal de rand dan los en zet hem er opnieuw aan. Met quilten krijg ik lang niet alle “ruimte” weg.
  • Geef evt met een memoblaadje aan wat de bovenkant is van de quilt. Dit is wel belangrijk voor het patroon wat je kiest.
  • Liever nog geen versieringen erop naaien als kraaltjes, lovertjes e.d. hier kan de naald niet tegen.
  • U mag zelf vulling meenemen maar dat is wel op eigen risico om dat ik niet van alle vullingen weet hoe hij zich houdt tijdens het quilten. Sommige vullingen trekken erg in of voegen zich niet goed.
    En wilt u toch zelf vulling aanleveren neem dan wel een vulling van goede kwaliteit. Een vulling van dubieuze kwaliteit kan je hele quilt naar beneden halen en dat zou heel jammer zijn. U kunt bij ons ook vulling aanschaffen.We gebruiken speciaal quiltgaren van goede kwaliteit waar ik de quilts mee doorquilt. Ik weet hoe het garen quilt en wat voor resultaat het geeft. Daarom is het niet mogelijk om uw eigen garen mee te brengen. Dit is om teleurstellingen te voorkomen.

Prijzen:

Voor het machinaal quilten van uw quilt moet u met de volgende prijzen rekening houden

– Een eenvoudig overall patroon van rand tot rand € 42.50 euro per m2
– Een intensief overall patroon van rand tot rand € 47.50 euro per m2
– Quilten in de ditch (in de naad) € 50.00 euro per m2
– Garen € 3.00
– Wanneer u uw quilt custom wilt laten doorquilten is het verstandig om even contact op    te nemen.
– Extra werkzaamheden als bijv op maat maken van de achterkant, ophangbies en/of afwerkbies meestikken  en evt vastzetten, draadjes verwijderen e.d. € 30.00 euro per uur.

Wanneer u uw quilt alleen wilt laten rijgen zijn de kosten
–  Inspannen op de machine € 15.00 euro
–  Rijgen€ 10.00 euro per m2
–  Garen € 3.00

Vulling kunt ook bij mij aanschaffen:
100% katoen € 15,20 euro per meter. Deze vulling is 2.40 mtr breed

U kunt uw quilttop en achterkant en evt vulling naar mij opsturen wanneer u te ver weg woont. Zet dan uw telefoonnummer en adresgegevens incl emailadres erbij dan hebben we nog even contact voor ik met uw opdracht begin.
Uw quilt wordt aangetekend weer teruggestuurd. De kosten hiervoor zijn € 8.60