Over mij

 

Over mij

Mijn naam is Sandra Moesbergen en mijn grootste hobby is het werken met stoffen. En dan specifiek het maken van Quilts.

(Even voor wie niet weet wat dat is.. een quilt is een doorgestikte deken)

Ik ben met deze hobby begonnen ergens in de negentiger jaren met een deken voor op de bank.  Ik had al een opleiding tot coupeuse gevolgd dus kleding maken kon ik wel en in mijn enthousiasme dacht ik dat een quilt maken niet zoveel moeilijker zou zijn. Maar alles wat fout kon gaan ging natuurlijk fout en in 1999 besloot ik toch maar een basiscursus te volgen. Het ‘quiltvirus’ had me aardig te pakken en ik was er zo fanatiek mee bezig dat ik al in 2001 besloot om cursussen en workshops te gaan geven. Dat ben ik blijven doen want dat is toch wel heel erg leuk! En niet alleen een basiscursus maar ook in verschillende andere technieken.

Ik ga graag de uitdaging aan om een nieuwe techniek te proberen.
Ook heb ik in de afgelopen jaren op verschillende tentoonstellingen gehangen en deze mee helpen organiseren.

Naast het cursus geven maak ik quilts voor derden. Dit zijn de herinneringsquilts. Wat is het fijn om de reacties te zien als iemand een quilt komt ophalen!

Inmiddels heb ik een longarm quiltmachine aangeschaft. Een hele fijne machine die samen met mij de mooiste quilt patronen op een quilt kan zetten. Lees hier meer over. Maar ook op mijn huishoudmachine quilt ik kleine werkjes door. Heerlijk om te doen!

Wat er in de toekomst nog bij komt weet ik niet maar ik blijf lekker werken aan nieuwe ideeën en zal dat op deze website laten zien!